De Klaproos multi-purpose centre

The approx. 1,850-square-metre centre comprises a 420-square-metre multi-purpose hall, 80 square metres of facilities for the children’s and youth organisation Jong Nederland, a foyer with a kitchen and bar as well as various other rooms.

In designing the building, considerable respect has been shown for its urban context.

It lies on the outskirts of the small town of Siebengewald next to the main road Gochsedijk, which connects the Netherlands and Germany. Thanks to the location of the rectangular building in the line of view and perpendicular to the road, it clearly marks the outer limits of the town.

The sloping lines of the roofs on the main building and the large hall which rises up in the middle of the complex are a reference to the agricultural buildings which dot the local area, and add a rural touch.

The long facade is divided into vertical sections, creating a look that harmonises well with the surrounding single-family houses.

Facts

Project:
De Klaproos Multi-purpose centre in Siebengewald, Netherlands
Architects:
LX architecten
Troldtekt Products
Ceiling panels:
Troldtekt acoustic panels
Colour:
White aluminium RAL 9006 and anthracite grey RAL 7016
Structure:
Ultrafine (1.0 mm wood wool)
Edge design:
5 mm bevelled edges, K5, installed with Troldtekt screws
Text & Photos
Photos:
Maria Bax