MFA / Galder-Strijbeek, Netherlands

The MFA consists of a community centre with a sports canteen, a primary school, out-of-school care, a playgroup and a day-care centre. There are also changing rooms for V.V. Gesta and the existing sports hall.

The new building is directly situated at the access road of Galder and therefore has a prominent location in the village. The roof shape is typical for the surrounding buildings and helps minimise the footprint of the new building. The village square, which is located at the street side, visually and physically carries on through into the new building by the glass fronts that can be opened.

The canteen with the spacious terrace located at the back, offers a beautiful view of the sports fields. Shade is provided by the structural canopies. The choise for a sedum roof is part of the sustainable vision of the Municipality of Alphen-Chaam. The materialisation of the new building consists mainly of natural materials in natural tones: wooden facade cladding, wood-wool cement ceilings and 100% recyclable floor finishes.

Facts

Project:
A Multi-functional Complex in Galder-Strijbeek, Netherlands
Architects:
Grosfeld van der Velde Architecten
Troldtekt Products
Ceiling panels:
Troldtekt acoustic panels
Colour:
Natural wood & painted white 101
Structure:
Ultrafine (1.0 mm wood wool) & Fine (1.5 mm wood wool)
Edge design:
5 mm bevelled edges, K5-FN, installed in concealed T profiles
Text & Photos
Photos:
Maria Bax & Tommy Kosior