Culinary oasis on an island of green

Following extensive renovations, the restaurant area at the Kurpfalz Limburgerhof golf club has become a place of timeless beauty, impressing its guests with a variety of design elements.

Located between Speyer and Mannheim, Kurpfalz Limburgerhof golf club is the perfect place for anyone looking to play an exciting round of golf and relax afterwards as well as for guests who like to enjoy the breathtaking view of the beautiful grounds. Thanks to comprehensive renovations, the restaurant area boasts a modern and elegant design as well as an open and cosy feel.

The young team at ADS Architects, based in Speyer with a branch office in Mannheim, were tremendously successful in replacing the glass annex that used to be in front of the restaurant area with a striking, barrier-free new wood building featuring a closed roof, large glass front and covered outdoor area.

The adjoining room was extended towards the terrace to create additional areas, offering more than just new options for dining. The glass front features floor-to-ceiling windows with a fantastic view of the golf course. A mirror front on the opposite side brings the green inside, makes the room feel more spacious and serves as the perfect place for delicious buffets.

Plenty of wood and suspended light fixtures

As part of the interdisciplinary cooperation with interior designer Jürgen Tekath, wall, ceiling and floor surfaces were reworked. Solid wood beams on the sloping ceiling adorned with skylights go perfectly with the oak parquet flooring, giving the room a touch of warmth. The warm atmosphere is enhanced by numerous round light fixtures, suspended high in the room like a small solar system.

In addition to the spacious guest area, a striking bar area featuring a brass-clad counter and a lounge area divided by a glass/steel element with a brass-clad gas fireplace invite guest to stay and relax. There are also floor-to-ceiling steel shelves in place to separate the areas.

Acoustic panels as a design element

High-quality Troldtekt acoustic panels complete the overall design. In the adjoining room, where previously plain white perforated gypsum plasterboards and tight sheathing dominated, the design solution Troldekt line in black now covers the ceilings, while Troldtekt curves acoustic panels in natural grey accentuate the walls of the spacious restaurant area with their curved grooves.

Facts

Project:
Modernisation and expansion of the restaurant area at the Kurpfalz Limburgerhof golf club, Germany
Architects:
ADS Architekten, Speyer / Mannheim
Client:
Private
Troldtekt products
Ceiling and wall panels:
Troldtekt, Troldtekt line, Troldtekt curves
Colour:
Black 207, natural grey
Structure:
Ultrafine (1.0 mm wood wo
Installation:
With Troldtekt structure screws
Text & photos
Text:
Olaf Wiechers, architect
Photos:
Olaf Wiechers, architect